søndag 31. januar 2010

Drømmen om et sommerhus - Del 1

Sommeren 2006 var kjæresten. Lillesøster og jeg på skikkelig sommerhusturné hos vennene våre. Vi besøkte et vennepar på deres hytte i Østfold, og der fikk vi oppleve både nydelig vær, båttur, kattefødsel og hyggelig samvær og  natterangling på nydelig terrasse med utsikt over vannet. Vi var på besøk hos venner på den andre siden av fjorden, og opplevde mye av det samme (men ikke kattefødsel), og vi bestemte oss for å begynne å lete etter et sted hvor vi kunne tilbringe somrene våre. Planen var ganske klar. Vi hadde sett over lommeboken og ønskelisten vår og kommet frem til at nok vill ha råd til en nøktern hytte noen minutters gange fra vannet. Vi ville gjerne ha utsikt og mulighet til båt, og ellers et sted der vi kunne finne roen og sommerferiefølelsen sammen med familien. Vi syntes både utedo, behov for rehabilitering/oppussing og enkel standard var helt greit.

Så vi begynte å lete. Vi leste ganske mange Finn-annonser, men i Juli 2006 hadde vi fortsatt ikke vært på visning noe sted.

Den sommeren kjøpte en venn av oss seg en fantastisk gammel seilbåt. Vi dro på tur for å se på herligheten, og da vi kom hjem, hadde kjæresten fått en nye idé - kanskje vi skulle kjøpe oss båt? Vi var ikke før kommet hjem fra turen nedover til Vestfold får å se på kompisens båt, før kjæresten tok frem laptop'en og begynte å lete på Finn. Og da var det vi fant det vi syntes så ut som er skikkelig perle. En annonse med et gammelt småbruk som skulle selges på sørlandet. Med et gammelt hus, stor tomt, strandlinje, brygge og en helt utrolig pris. det virket nesten for godt til å være sant.

Fortsettelse følger!

Bildet er av kjæresten og Lillesøster da vi var på besøk på venners hytte i Vestfold sommeren 2005.

5 kommentarer:

Huset på Planen sa...

Så koselig lesning!

Ravheksen sa...

Glæder mig til fortsættelsen:-)

Ulla sa...

Høres helt perfekt ut! Ser frem til å høre resten :)

det lange hvite huset sa...

Jeg gleder meg også til fortsettelsen!

9na sa...

Jeg også! Gleder meg til fortsettelsen!