tirsdag 12. januar 2010

Små rom

Norske interiørblogger lanserte den store baderomsutfordringen 8. januar. Min umiddelbare tanke var at jeg ikke hadde noe å bidra med, da badet i Helenes Hus definitivt ikke er bloggbart for øyeblikket - det ble pusset opp for 15 år siden, og trenger sårt en ansiktsløftning.

Sommerhuset vårt, derimot, har ikke noe bad i ordets tradisjonelle forstand i det hele tatt. Men vi har utedo! Utedo er skrekken for mange, men vår er av det funksjonelle slaget, heldigvis. Den er dyp, den er lett å tømme og godt plassert på tomten, i god avstand fra huset. Vi har etterhvert lært oss hvordan man kan unngå lukt og flueplager også i perioder hvor den blir brukt relativt mye.

Da vi overtok sommerhuset i 2006, var utedoen malt i en mørk okergul farge, og det hang et par plakater av amerikanske biler der. Det hadde nok hengt mange flere plakater der i sin tid, fordi jeg plukket 56 (!) tegnestifter ut av veggene, før vi kunne sette igang det store maleprosjektet. Jeg ga meg selv ganske fire tøyler når doen skulle dekoreres. Målet var å avlede besøkende fra tanker om hvor ekkelt utedo egentlig er, ved å forsyne besøkende med synsuttrykk som kunne overdøve evt. luktinntrykk.

På veggene har jeg hengt opp diverse rammer, noen ble funnet på loftet i huset, andre er brukt- og loppisfunn. Inne i rammene har jeg hengt opp bilder av roser og engler. Noen av bildene er rammet inn, mens andre er limt rett på veggen, slik at hele doen blir et slags decopage-prosjekt i stor skala. Ideen bak dekoren er altså at hvis man har pene nok ting å se på inne på doen, så glemmer besøkende både lukt og andre ubehageligheter forbundet med utedobesøket. HVorvidt det faktisk funker for utenforstående, vet jeg ikke - men jeg blir faktisk glad av å komme inn der.

På dene ene veggen har jeg brukt en sjablong fra Jeanne d'Arc Living - med teksten "Kyss og kram og kærlighed - det er livets herlighet". En gammel sykkelkurv fra Vintage House brukes til oppbevaring av ekstra toalettpapir, mens en liten sinkbøtte rommer bark, som er en nødvendighet på slike steder. Jeg har brukt en gammel dekkebrikke (også fra Vintage House) som gardin, og bildene på veggen har jeg funnet litt her og litt der, noen på nett og noen er rett og slett gamle postkort og utklipp fra innpakningspapir og blader etc.

Utedo er ikke ønskedrømmen. Etterhvert planlegger vi påbygg av sommerhuset, med ordentlig bad. Men foreløpig har vi altså utedo. Det er faktisk slett ikke så verst, egentlig. I allefall ikke når det er sommer og man kan spesere barbent gjennom gresset for å komme seg dit.


8 kommentarer:

Kristine sa...

Dette tror jeg nesten må være det lekreste utedo jeg noen gang har sett! :)

Anemone sa...

Så koselig at du vil være med på giveawayen min. Det fine med sånn giveaway er at mennesker med blogger jeg ikke har sett før legger igjen en liten hilsen, og da oppdager jeg en kjempeflott blogg, slik som din.

Utedoen din var jo virkelig helskjønn! Tror jeg må kjøpe meg hytte bare for å få laget emg en sånn utedo. *knis*

Gleder meg til flere matinnlegg. Ikke la det bli med det ene for den kyllingen så knallgod ut. Hva er det du har stekt oppi den lille hvite forma?

♥ Eline sa...

Whooho, stilig! :-D Sånt blir en glad av!

Feminista sa...

Takk, jeg er veldig glad i den utedoen! <3
@Anemone: Det er gratinert purre i den hvite formen. Jeg har fotodokumentert hele tillagingsprosessen, den skal blogges om ikke så lenge. Den var veldig, veldig god.

Tor sa...

Hei Helene!

Ganske morsomt at det første synsinntrykket jeg jeg har fått av hytta deres er utedoen. Fin er den!
Nå må jeg likevel si at utedo med elektrisk lys (har dere varme også kanskje) er luksus! Ellers så er vår erfaring den samme som din. Nok med bark så er både lukt og syn til å leve med.

LIVS LYST sa...

Her kunne jeg nok sittet litt lenger enn på en vanlig utedo ja!
;O)

Hilsen Liv som tilfeldig kom inn på din utedo nå i ettermiddag! hihi

Kari sa...

Så utrolig flott! Det der var jo kjempestilig :) Decoupage-opplegget gjorde seg virkelig, det var så koselig :) Jeg tipper at dere har Norges fineste utedo :)

liven sa...

Heisann!!
Dette var det lekreste utedo jeg har sett!! Trodde først ikke mine egne øyne......og hadde ikke hatt noe imot å sitte her :o)
Men det måtte altså ha vært sommerstid!!
Et kjempflott bidrag :o)