fredag 15. januar 2010

Min favoritt

Livs rom spør i dag etter NIB-bloggeres favoritt-ting. Min er uten tvil den gamle sengen til min oldefar! Dette ble sengen min på hytta etter at farmor hadde en loftsopprydning i det gamle huset hun eide sammen med søstrene sine, og mitt første minne om denne sengen er at mamma malte den med kakigrønn oljemaling en gang på 70-tallet. Jeg har tilbrakt mange fine ferienetter i den sengen.

Originalmalingen var mørk ådringsmaling, slik som var så vanlig rundt forrige århundreskifte; man ådringsmalte billige furumøbler for å få dem til å likne mer eksklusive, eksotiske og dyre treslag. Men den opprinnelige ådringsmalingen var det ikke mulig å redde - sengen hadde vært oppbevart på et loft i mange år før foreldrene mine ovetok den, og den ble overmalt fordi den opprinnelige malingen var skadet.
Da jeg ble opptatt av gamle maleteknikker for mange år siden, var denne sengen det første store prosjektet jeg bega meg ut på. Jeg valgte mye lysere farger enn sengen har hatt opprinnelig, og synes resultatet ble ganske fint. At sengen i mellomtiden hadde fått opphold i et anneks og derfor ikke akkurat fikk den hedersplassen den faktisk hadde fortjent, var slik det ble ettersom min egen familie vokste og rommet på hytta fikk innebygde senger for å gi plass til alle.

Da vi kjøpte sommerhuset vårt i 2006, spurte jeg pent om å få lov til å overta sengen, slik at den kunne få komme til heder og verdighet igjen. Nå er den blitt dagseng i den ene stuen i sommerhuset. Den rommer fint to voksne og et barn, og er i flittig bruk - den står nemlig plassert slik at vi kan nyte utsikten til både peis og TV.
Den har doble madrasser, et hav av puter og pledd og på det ene bildet kan man se at lillesøster har bidratt til stylingen ved å henge sukkertøykjeder rundt den ene sengestolpen. På bildene kan må også tydelig se det som skal bli det store sommerhusprosjektet i 2010 - restaureringen av de gamle vinduene i huset. På
Klikk.no i dag skrives det om den nye interiørtrenden Wabi Sabi. Oldefars gamle seng kvalifiserer vel definitivt til denne betegnelsen? ;) Hva jeg synes om Wabi sabi tror jeg jammen jeg skal skrive om i et annet innlegg en annen gang. :)

6 kommentarer:

Liv sa...

hei hei, så utrolig gøy at du tok utfordringen min! :-)

For en skatt du har her, og for en herlig historie bak den. Jeg formelig kan føle stemningen når man setter seg i denne, krøller seg godt til rette for å kose seg.

Tusen takk for at du delte! :-)

Jeg ønsker deg en strålende dag!

Klem fra Liv

det lange hvite huset sa...

For en herlig krok du har, og så fin en seng!

Denne utfordringen likte jeg, så jeg har vært inne hos Liv og lest og tenker å ta den jeg og. Kanskje i løpet av helgen?

Huset på Planen sa...

Nydelig seng. Og veldig god å sitte i. ;-)

Ulla sa...

For en flott seng!

På landet sa...

Det var en nydelig seng =)

God helg

9na sa...

ÅÅÅåååå for en nyydelig seng og alt annet du har på bloggen din også... Jeg får så skrekkelig lyst og behov for male og bygge ut og sånn på hytta særlig, når jeg ser bloggen din... Vet du hvor demoraliserende du er på meg...? Regner med at Kjæresten (dataeksperten her) kommer til å blokkere siden din heretter, for den setter virkelig griller i hodet på meg... Kos dere på freddan'...


Og nå kommer vi plutselig til Sommerhuset for inspeksjon, på en fredag med bobler... Så; Watch out!