onsdag 10. februar 2010

Drømmen om et sommerhus del 4

Det var ganske mye fint vær sommeren 2006, men den dagen vi overtok sommerhuset, striregnet det. Vi kom kjørende med to fullpakkede biler og en stappfull henger, og alt skulle inn i huset og på plass før kvelden kom. Vi skulle jo ha ferie og sove der! Vi fikk alt inn og på plass første dagen, og allerede dagen etter var det frem med maling og utstyr - for nå skulle det pusses opp! Kjøkkenet skulle til pers aller først. det var det rommet som så verst ut.
Dette første bildet er av kjøkkenet slik det så ut da vi  var på visning.
Vi begynte med å fjerne det grå vinylbelegget fra veggen. Under der var det porøse fiberplater - men under der igjen var det gammel, blåmalt panel! O lykke! Panelet var skjevt og skakt og fullt av gamle spikre, men det var ihvertfall panel. Og gammel sådan! Først ble den blå veggen slipt, grunnet og malt. De røde skapdørene fikk samme behandling.
Og etter mange timer med støv, skitt, gamle fiberplater, slipestøv og maling, ble det sånn. Lillesøster poserer villig, som dere ser.


 Og så ble det slik. Nå må det tilføyes at kjøkkenet er pusset opp en gang til. Vi har revet ned platene i taket, slik at bjelkene kom frem. Vi har skiftet vindu, fjernet gulvbelegg og funnet nydelig plankegulv under, som er malt og vakkert og vi har satt inn helt ny kjøkkeninnredning og malt alt sammen en gang til - men det tilhører Drømmen om et sommerhus del ca. 28, tenker jeg.4 kommentarer:

Ravheksen sa...

Hvor er det smukt. Det er fantastisk, hvad maling kan gøre.
Det er lige sådan et sommerhus skal se ud - stort tillykke:-)

Ulla sa...

Åh, nå får jeg hvertfall lyst på sommerhus jeg også!

Ser helt vidundelig ut!

9na sa...

Jeg får rykkninger i malekosten av slikt... Maling gjør virkelig underverker.

Hege sa...

Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet, og nå kommer jeg til å følge med! For en lykke å ha et sted som sommerhuset ditt. Vi leter og leter, men det er ikke så mye å finne til en overkommelig småbarnsfamilie pris...