søndag 7. februar 2010

Drømmen om et sommerhus, del 3

Da vi kom tilbake etter å ha vært og sett på huset, handlet vi raskt. Det lille huset ved fjorden hadde de kvalitetene vi ønsket for  vårt drømmested, og vi  var i kontakt med banken i det øyeblikk den åpnet mandag morgen. Etter at banken hadde gitt oss klarsignal, la vi inn bud. Heldigvis for oss, var vi de eneste interessentene, og selger aksepterte budet vårt uten at vi måtte gjennom budrunder. Vi var selvsagt ivrige etter å overta allerede denne sommeren, og vi fikk til overtakelse allerede 14 dager senere. Og så var det bare å sette i gang.

Vi leide tilhenger, samlet sammen det vi hadde av ting og tang og greier som skulle nedover,  lagde handleliste over ting som måtte kjøpes og skaffes og gledet oss masse, masse, masse!

Det sto endel gamle møbler i huset, og siden vi gjerne ville overta raskt, foreslo selgeren om at han kunne la huset stå som det var, og heller sette en container der, slik at vi kunne beholde det vi ville ha, og kaste resten.
Dagen før overtakelsen var stesønnen og jeg på IKEA. Vi kjøpte nye senger til hele familien, dyner, puter, sengetøy, kjøkkenutstyr, to Ektorpsofaer og annet ting og tang man trenger. Da vi var ferdige, hadde vi to fulle traller, to overfylt handlevogner og var temmelig nøyaktiv 20.000,- fattigere. Og helt klare til å dra til sørlandet for å overta sommerhus. Kl.12.00 den 1. august hadde vi overtakelsesmøte i nærmeste by, og så var sommerparadiset vårt.
Det ganle kirsebærtreet med taustige

Klesvask
Det lille, men veldig ambisiøse epletreet
Lillesøster i klatretreet - verdens fineste kirsebærtre
Tåken letter. Utsikt fra bryggen en tidlig morgen i august.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Så flott, koselig og fantastisk det ser ut :)

Anonym sa...

Så fine fortellinger, og så fine bilder.
L