fredag 11. september 2009

Skatter og skrotEtter at jeg startet denne bloggen har jeg tenkt litt over hva slags stil jeg har. Det er ikke lett å svare på egentlig. Sommerhuset er nok ganske inspirert av fransk landstil, men med elementer fra mye annet, både litt skandivisk tradisjon og mer amerikansk påvirkning. Jeg liker elementer fra det amerikanerne kaller "Americana". Inspirert av folklore og husflid fra alle de stedene imigrantene til USA kommer fra, går jeg ut fra. Det er ofte primitivt, slitt og med mettede, varme farger. Denne kua kjøpte jeg i en liten butikk i Pennsylvania. Jeg synes den er helt utrolig fin, og kunne ikke stå for den der det sto litt nedstøvet på en hylle. Typisk folk-art og Americana. Og den lille fuglen på ryggen til kua er bare helt utrolig søt!
Denne sampleren som står på nattbordet til mannen min, er også kjøpt i USA. Den er en kopi av en Amish-sampler. En sampler er et brodert bilde som unge jenter laget når de skulle lære seg å sy - hvor de øver seg på forskjellige broderiteknikker i ett og samme bilde.
Teksten handler ikke bare om evig kjærlighet, men likner også veldig på slagordet til favorittfotball-laget. Ergo var denne en slags to-for-en-handel som jeg rett og slett ikke kunne la gå fra meg.

1 kommentar:

Huset på Planen sa...

Så morsomt å lese om bakgrunnen for sampleren!