søndag 29. august 2010

Sommerens store prosjekt - resultat

Sommerens store prosjekt har vært å olje soveromsgulvet i sommerhuset. Her er før-bildene. Og idag er jag altså kommet tilbake fra sommerhuset med overføringskabel til kameraet mitt. (Og sekker med sengetøy og tepper og potter og urter og lykter og en masse annet - vi har begynt å stenge for sesongen.)

Det var mye mer slitsomt å olje gulv enn å male gulv. Både fordi oljen  først skal legges på, for så å ligge noen minutter før den skal gnis godt inn i treverket. Slitsomt fordi dette skal være jevnt - og slitsomt fordi gulvet er gammelt og hardt og  det var vanskelig å få fordelt oljen jevnt utover. Nå valgte jeg jo å olje nettop fordi jeg ville bevare trestrukturen, og dermed også både sprekker og fargeforskjeller som var i gulvet. Men slitsomt var det lell.  Og dessuten tok det fryktelig lang tid før oljen tørket. På tross av at jeg la på mye mindre olje enn det som var anbefalt, så var oljen klissete  adskillig lenger enn de 12 timene som skulle gå før den var overflatetørr.

Men nå har den fått tørke i flere uker - og jeg er fornøyd med resultatet. Nå det var på det verste i sommer - med møblene stablet i en del av rommet mens vi fortvilet ventet på at det skulle tørke i dan andre delen, sa jeg til kjæresten min at hvis det ble for ille, fikk vi helle male. men det kommer vi ikke til å gjøre nå. Vi er fornøyd.

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Nydelig! Om det var verdt alt arbeidet og tida er det kun dere som kan svare på, men det ble utrolig lekkert.

9na sa...

Nyydelig!

Der Solen Alltid Skinner sa...

Det ble utrolig fint!

Maliva`s verden sa...

Ja du har god grunn til å være fornøyd etter den jobben dere har hatt..og wow for et resultat.Her skurer vi også tregulvet for så å male det hvitt....gleder meg til endelig å få det ferdig.
Koselig her inne hos deg;o)
Klem fra Maliva

Art by Mona Duaas sa...

Det ble skikkelig fint! Flinka! :)