mandag 24. mai 2010

Forsmak på sommeren


Her er kirsebærtreet vårt i all sin prakt. Jeg elsker det treet. Det er så vakkert! Dessuten er det et ekte klatretre, med fin taustige, lange knudrete grener - og så er det et husketre. Og det er fint hele året,. men når det blomstrer, er det bare overjordisk vakkert.
Helgen har vært helt nydelig. Fantastisk vær og besøk av snille foreldre som har hjulpet oss med bygging av redskapsbod og hagestell. Og lillesøster og mormor har innledet badesesongen - vi andre venter til det blir litt varmere i vannet. Vi har vært på båtturer, laget god mat, sittet ute til langt på kveld og drukket rosévin og skravlet. Akkurat slik somrene skal være. Jeg gleder meg til resten!

tirsdag 18. mai 2010

Drømmen om et sommerhus del 8

Jeg har jo allerede skrevet om sommerhuskjøkkenet  vårt her.
Påsken 2008  gikk vi løs på del to av kjøkkenrenoveringen. Vi rev ut det gamle kjøkkenet og fjernet det gamle gulvbelegget. Jeg var skikkelig spent på hva som ville åpenbare seg under gulvet; det var nemlig svikt i gulvet når vi gikk på det, og jeg var ganske redd for at gulvet under skulle være både morkent og ubrukelig. Gleden var derfor stor da det viste seg at det var hele, fine gulvplanker under et par lag med vinylbelegg og sponplater. Det var bare å brette opp ermene, vaske og slipe gulv, og å male. Kjøkkenet er fra IKEA. Jeg elsker den doble porselensvasken og den sorte benkeplaten - og de utrolig praktiske skuffeløsningene! Dessuten er kjøkkenet østvendt og har en fantastisk utsikt over fjorden.
Knottene på skuffer og skap er en hel masse forskjellige som jeg har samlet og hamstret litt herfra og derfra.

Porselen og stentøy er også fra 7 prestegjeld her nede. Jeg synes det gir litt ekstra sjarm med forskjellige ting fra forskjellige epoker her, og samler fortsatt på hummer- og kanarigreier til kjøkkenet.

mandag 10. mai 2010

Ferdig!

Jeg har jo vært innom bloggen min med ujevne mellomrom siden slutten av januar for å klage over at jeg har så mye å gjøre. I dag har jeg sendt avgårde det jeg har jobbet med i flere måneder. Slit og strev og en evig strekkøvelse hvor jeg stadig har gjort ting jeg aldri har gjort før og som jeg overhodet ikke kan. Men nå er den fasen over. Jeg har sendt avgårde en søknad. Hvis jeg har vært flink nok, og de som leser den, liker den, kan det hende at jeg får lov til å jobbe med det jeg er så opptatt av, og som jeg altså slett ikke kan, de neste tre årene. Nå er det bare å krysse fingrene og vente til sent på høsten, for da får jeg svar.

Om to dager er det langhelg. Vi skal til sommerhuset, og jeg gleder meg. Jeg har en diger stabel med tepper og puter og gardiner og slikt som musene hadde spist på, og gjort sitt fornødne på. Nå er det rent, og alt skal på plass. Jeg gleder meg!
Dagens bilde er en detalj fra sommerhuset. De gamle urskivene fant jeg i en eske på loftet da vi overtok.