søndag 31. januar 2010

Drømmen om et sommerhus - Del 1

Sommeren 2006 var kjæresten. Lillesøster og jeg på skikkelig sommerhusturné hos vennene våre. Vi besøkte et vennepar på deres hytte i Østfold, og der fikk vi oppleve både nydelig vær, båttur, kattefødsel og hyggelig samvær og  natterangling på nydelig terrasse med utsikt over vannet. Vi var på besøk hos venner på den andre siden av fjorden, og opplevde mye av det samme (men ikke kattefødsel), og vi bestemte oss for å begynne å lete etter et sted hvor vi kunne tilbringe somrene våre. Planen var ganske klar. Vi hadde sett over lommeboken og ønskelisten vår og kommet frem til at nok vill ha råd til en nøktern hytte noen minutters gange fra vannet. Vi ville gjerne ha utsikt og mulighet til båt, og ellers et sted der vi kunne finne roen og sommerferiefølelsen sammen med familien. Vi syntes både utedo, behov for rehabilitering/oppussing og enkel standard var helt greit.

Så vi begynte å lete. Vi leste ganske mange Finn-annonser, men i Juli 2006 hadde vi fortsatt ikke vært på visning noe sted.

Den sommeren kjøpte en venn av oss seg en fantastisk gammel seilbåt. Vi dro på tur for å se på herligheten, og da vi kom hjem, hadde kjæresten fått en nye idé - kanskje vi skulle kjøpe oss båt? Vi var ikke før kommet hjem fra turen nedover til Vestfold får å se på kompisens båt, før kjæresten tok frem laptop'en og begynte å lete på Finn. Og da var det vi fant det vi syntes så ut som er skikkelig perle. En annonse med et gammelt småbruk som skulle selges på sørlandet. Med et gammelt hus, stor tomt, strandlinje, brygge og en helt utrolig pris. det virket nesten for godt til å være sant.

Fortsettelse følger!

Bildet er av kjæresten og Lillesøster da vi var på besøk på venners hytte i Vestfold sommeren 2005.

fredag 29. januar 2010

Endelig fredag!

Jeg har forsømt bloggen min denne uken. Jeg har startet i ny jobb og har rett og slett vært litt sliten. Men nå er det fredag, og da skjer det som skjer hver fredag her i huset - det drikkes boblende vin.

I løpet av helgen skal første kapittel i historien om sommerhuset vårt blogges. Dessuten har jeg veldig lyst til å skrive mer om mat. Hvis jeg får tid. Vi skal nemlig feire bursdagen til ett av barna i helgen, og et av de andre barna skal hjelpes å flytte. Ergo blir det nok å henge fingrene i.

God helg og god fredag!

mandag 25. januar 2010

Sommerdrøm


Det er en rar og fin dag i dag. Ny jobb, nye folk, nytt kontor, nytt liv. Det har vært en fin dag og en god start. Tenk at jeg skal få lov til å leve av å tenke og gruble og skrive og lese! :)
 Og nå sitter jeg her og er så sliten som man blir av en hel masse nytt, og skikkelig frossen.  Også lengter jeg etter sommeren - en av de fine nye kollegene er fra den samme kommunen som sommerhuset ligger i, så vi har utvekslet noen sommerminner i dag. Bildet er fra sommerhushagen.

søndag 24. januar 2010

En gammel skatt



Denne duken er en gave fra svigerfar. Den var sikkert egentlig til kjæresten min, men svigerfar overrakte den til meg,. Sikkert fordi jeg er den som er opptatt av slikt noe her i huset. Duken er sydd av kjærestens farmor, og virker som om den har vært brukt endel. Den er ikke slitt, men den er utrolig myk, slik ting blir når det er vasket mange ganger. Dette er nydelig hardangersøm på sitt aller beste. Duken er egentlig for liten til mitt gedigne spisebord, men jeg pleier å legge den oppå en annen og større duk. Den er like bred som bordet vårt, og de fine tungekantene på duken kommer ekstra godt til sin rett når den ligger slik at kanten synes.




fredag 22. januar 2010

Selvgjort er velgjort!


Jeg er bedt i bursdag i morgen.En god venninne fyller 40, og hun har invitert til gedigen jentelunsj i finstasen i morgen. Jeg gleder meg!
Venninnen min har det meste.  Men hun har flere ganger gitt uttrykk for at hun liker de rare tingene jeg lager, så derfor har jeg laget gave til henne.

Jeg har brukt en dyp lerretsramme fra Panduro, et gammelt oppvaskhåndkle i damask, litt gammel mellomverksblonde, en haug sitater om vennskap skrevet ut på overføringsark og  bladsølv, charms og anheng som jeg har samlet litt her og der. 

Det var vanskelig å få til et skikkelig bilde av det ferdige resultatet, det begynner å bli mørkt ute, og det funker slett ikke med blitz fordi hjertet i bladsølv reflekterer lyset alt for godt. Men slik ble det altså. Nå skal jeg ut for å kjøpe noe lekkert innpakningspapir.
God fredag!

onsdag 20. januar 2010

Olivenhjelp!



Jeg trenger oliventrehjelp. Vanligvis har jeg ikke spesielt grønne fingre - dvs. jeg har faktisk ganske god dreis på hagen og alt som vokser ute. Men inneplanter er en annen sak.
Dette olivetreet kjøpte jeg i sommer, og så lenge det fikk stå i hagen i sommerhuset. var alt fryd og gammen. Det vokste og trivdes og det kom til og med små oliven på det!  Men så ble det vinter, og jeg syntes ikke treet kunne stå ute lenger, så jeg tok det inn. Det står på soverommet vårt nå, rett ved vinduet, slik at den har tilgang på alt dagslys som er tilgjengelig på denne tiden av året. Den har det kjølig, men frostfritt.
Den får en skvett vann i ny og ne, men sandjorden i potten er ganske tørr. Bladene faller av, og det er jeg ikke helt sikker på omde skal gjøre. Er det noen der ute i Bloglandia som kan noe om stell av slike eksotiske skapninger som treet mitt? Er alt håp ute, eller er det en liten mulighet for at vi kan tilbringe flere somre sammen med oliventreet vårt?

Skatter og skrot - blott til lyst



Jeg elsker klart glass og krystall. Og jeg elsker flasker! I den grad jeg kan sies å samle på noe, så må det være glassflasker. Jeg tar vare på vinflasker i klart glass når vinen inni er drukket opp. Rosévin fra Provence har ofte fine, klare glassflasker, og jeg har en hel kasse med slike flasker i sommerhuset. De bruker jeg soom vannflasker på bordet, som vaser og bare til pynt. Bildene i dag er fra kjøkkenet mitt. Et lite stilleben av tomme vinflasker, en glasskrukke med pensler, en gammel krystallkaraffel og noen flasker med patentkork. Jeg har puttet to batteridrevne lyslenker i de tomme rosévinflaskene. Det er ganske stemingsfullt på mørke kvelder.

tirsdag 19. januar 2010

Utfordring!


Jeg har fått min første utfordring i Bloglandia! Kaoskontroll har utfordret meg til å skrive om fem ønsker for våren. Og det passer jo egentlig veldig bra, fordi denne våren står det ganske store forandringer, utfordringer og gleder for døren for meg, og da kan det jo være fint å oppsummere for meg selv hva jeg ønsker skal skje denne våren.

OK - here i goes:

1) Jeg ønsker at den nye jobben jeg begynner i neste uke, blir alt jeg håper på - og gjerne noe jeg ikke har tenkt på at jeg kan håpe på engang.
2) At jeg blir flinkere til å leve i nuet og senke skuldrene, istedet for å tenke på hva jeg burde ha gjort og skulle ha gjort hele tiden.
3) At det blir tidlig vår og mange fine soldager!
4) Se 3), slik at jeg kommer igang med restaurere-vinduer-prosjektet som er høyst påkrevet i sommerhuset.
5) At kjæresten og jeg klarer å bestemme hvor vi skal reise på kjæresteturen han fikk av meg til jul. Normandie og Bretagne står høyt på ønskelisten til begge.

Dessuten skulle jeg også gjerne ha vunnet i Lotto. :)

Jeg sender utfordringen videre til
Huset på Planen og Det lange hvite huset.

Bildet er fra sommehuset tatt våren 2008. Grenene er fra det helt fantastiske kirsebærtreet i hagen der.

mandag 18. januar 2010

Å prøve og feile...

Å være ny i bloggverdenen tar tid og kan være kilde til mye frustrasjon har jeg merket i det siste. Jeg har hatt problemer med at innleggene mine tar LANG tid før de kommer opp på bloggrullen til NIB. Jeg har skrevet mailer til de snille og hjelpsomme jentene hos NIB, jeg har fått tips og råd fra andre bloggere (...takk, Huset på Planen og Kaoskontroll!) og jeg har prøvd og feilet. Jeg har brent bloggen min ved hjelp av feedburner, og jeg har byttet nettleser.
Jeg har også laget en ny bloggheading, og nå er jeg klar til å prøve igjen. Dette er en test - for å se om jeg kommer fortere inn i bloggrullen. Jeg krysser fingrene og håper at de siste justeringene er det som skal til for at jeg skal komme raskere opp i bloggrullen.

 Dagens bilde er av to søte jenter i oldefars seng.

søndag 17. januar 2010

Blogging og havesyke

Den siste uken har bloggingen tatt av for alvor for meg. Jeg begynner å forstå ørlite grann mer av hvordan denne bloggingen foregår. Jeg har brukt tid på å lese andres blogger, og jeg er skikkelig imponert over alle de flotte bloggene og flotte hjemmene som finnes der ute. Dessuten har jeg fått mange hyggelige kommentarer i min egen blogg, og vil benytte anledningen til å takke alle for det - det er veldig hyggelig med besøk, og veldig hyggelig når dere legger igjen kommentarer! Takk!

Og så har jeg har lært om give-aways! Det er skikkelig spennende  med alle de fine tingene folk gir bort - jeg må beskjemmmet melde at når det gjelder fine ting lider jeg av kronisk havesyke.
Livs rom har en give-away i disse dager - og hva premien er, en overraskelse attpåtil. Ekstra spennende!
New England Style har også spennede give away.
Dette var et fenomen jeg ikke ante noe om når jeg begynte å blogge, men det er jo et skikkelig morsomt konsept. Bloggene som gir bort noe får flere følgere og lesere, og vi som melder oss kan jo være så heldige at det faktisk dukker opp en overraskelse i posten.

Helenes Hus planlegger mat- og sommerhusinnlegg denne uken. Ulempene med å skrive om sommerhuset i januar, er at jeg kjenner på at jeg virkelig lengter etter sommer og det lille huset vårt ved fjorden. Også håper jeg virkelig at musene ikke har gått helt amok der i vinter.
Ha en fin søndag! :)

Dagens bilde er av New Dawn-rosen som pryder østveggen på sommehuset.

lørdag 16. januar 2010

Skatter og skrot atter en gang


Man tager en stor gammel slitt ramme, noen små rammer, en teboks full av gamle nøkler, et par postkort og noen rosemønstrede servietter, litt hvitmaling, lim og en kreativ sjel.
Man maler den gamle rammen hvit, henger den direkte på veggen, setter postkort og servietter inn i de små rammene, limer de fine gamle nøkler på glasset i de små rammene, og henger det hele på veggen. Og vips, så har man dekorert en vegg i et gammelt sommerhus.

fredag 15. januar 2010

Fredag!

Kjæresten og jeg har vært kjærester i over 9 år. I alle disse årene har vi drukket champagne sammen på fredager. Eller - for å være 100% korrekt, så har vi drukket musserende vin sammen hver fredag. I dag er det en cava (spansk musserende) som skal nytes, men prosecco (italiensk musserende), spumante (fransk musserende som ikke er produsert i Champagne) duger også. Det må være tørt - og det må være kaldt!

Vi fikk denne herlige vinkjøleren av en god venn til jul. Og fordi det har vært så kaldt her vi bor så lenge, så benyttet jeg meg av anledningen til ise av fryseren tidligere denne uken, og da glemte jeg helt å lage nye isbiter. Men vi har jo masse snø - så det får duge i dag.

Champagneglassene i sølv fikk vi av en kjær og nær venninne i USA i bryllupspresang.

God fredag der ute i bloggverdenen!

Min favoritt

Livs rom spør i dag etter NIB-bloggeres favoritt-ting. Min er uten tvil den gamle sengen til min oldefar! Dette ble sengen min på hytta etter at farmor hadde en loftsopprydning i det gamle huset hun eide sammen med søstrene sine, og mitt første minne om denne sengen er at mamma malte den med kakigrønn oljemaling en gang på 70-tallet. Jeg har tilbrakt mange fine ferienetter i den sengen.

Originalmalingen var mørk ådringsmaling, slik som var så vanlig rundt forrige århundreskifte; man ådringsmalte billige furumøbler for å få dem til å likne mer eksklusive, eksotiske og dyre treslag. Men den opprinnelige ådringsmalingen var det ikke mulig å redde - sengen hadde vært oppbevart på et loft i mange år før foreldrene mine ovetok den, og den ble overmalt fordi den opprinnelige malingen var skadet.
Da jeg ble opptatt av gamle maleteknikker for mange år siden, var denne sengen det første store prosjektet jeg bega meg ut på. Jeg valgte mye lysere farger enn sengen har hatt opprinnelig, og synes resultatet ble ganske fint. At sengen i mellomtiden hadde fått opphold i et anneks og derfor ikke akkurat fikk den hedersplassen den faktisk hadde fortjent, var slik det ble ettersom min egen familie vokste og rommet på hytta fikk innebygde senger for å gi plass til alle.

Da vi kjøpte sommerhuset vårt i 2006, spurte jeg pent om å få lov til å overta sengen, slik at den kunne få komme til heder og verdighet igjen. Nå er den blitt dagseng i den ene stuen i sommerhuset. Den rommer fint to voksne og et barn, og er i flittig bruk - den står nemlig plassert slik at vi kan nyte utsikten til både peis og TV.
Den har doble madrasser, et hav av puter og pledd og på det ene bildet kan man se at lillesøster har bidratt til stylingen ved å henge sukkertøykjeder rundt den ene sengestolpen. På bildene kan må også tydelig se det som skal bli det store sommerhusprosjektet i 2010 - restaureringen av de gamle vinduene i huset. På
Klikk.no i dag skrives det om den nye interiørtrenden Wabi Sabi. Oldefars gamle seng kvalifiserer vel definitivt til denne betegnelsen? ;) Hva jeg synes om Wabi sabi tror jeg jammen jeg skal skrive om i et annet innlegg en annen gang. :)

torsdag 14. januar 2010

Inspirasjon

En av mine beste venninner er et oppkomme av kreativitet! Hun har et utrolig øye for detaljer og morsomme sammensetninger av ting, og hun kan skape gull av gråstein. Disse bildene er fra en hytte i havgapet, som hun leide for noen år siden. Egentlig var den en sliten, fuktskadet og stokkmaurspist bunker, men se på disse bildene her! Med medbragte lysestaker, tekstiler og stasj ble det rett og slett nydelig, eller hva?



Klem til verdens beste V som jeg ser alt for sjelden.

tirsdag 12. januar 2010

Små rom

Norske interiørblogger lanserte den store baderomsutfordringen 8. januar. Min umiddelbare tanke var at jeg ikke hadde noe å bidra med, da badet i Helenes Hus definitivt ikke er bloggbart for øyeblikket - det ble pusset opp for 15 år siden, og trenger sårt en ansiktsløftning.

Sommerhuset vårt, derimot, har ikke noe bad i ordets tradisjonelle forstand i det hele tatt. Men vi har utedo! Utedo er skrekken for mange, men vår er av det funksjonelle slaget, heldigvis. Den er dyp, den er lett å tømme og godt plassert på tomten, i god avstand fra huset. Vi har etterhvert lært oss hvordan man kan unngå lukt og flueplager også i perioder hvor den blir brukt relativt mye.

Da vi overtok sommerhuset i 2006, var utedoen malt i en mørk okergul farge, og det hang et par plakater av amerikanske biler der. Det hadde nok hengt mange flere plakater der i sin tid, fordi jeg plukket 56 (!) tegnestifter ut av veggene, før vi kunne sette igang det store maleprosjektet. Jeg ga meg selv ganske fire tøyler når doen skulle dekoreres. Målet var å avlede besøkende fra tanker om hvor ekkelt utedo egentlig er, ved å forsyne besøkende med synsuttrykk som kunne overdøve evt. luktinntrykk.

På veggene har jeg hengt opp diverse rammer, noen ble funnet på loftet i huset, andre er brukt- og loppisfunn. Inne i rammene har jeg hengt opp bilder av roser og engler. Noen av bildene er rammet inn, mens andre er limt rett på veggen, slik at hele doen blir et slags decopage-prosjekt i stor skala. Ideen bak dekoren er altså at hvis man har pene nok ting å se på inne på doen, så glemmer besøkende både lukt og andre ubehageligheter forbundet med utedobesøket. HVorvidt det faktisk funker for utenforstående, vet jeg ikke - men jeg blir faktisk glad av å komme inn der.

På dene ene veggen har jeg brukt en sjablong fra Jeanne d'Arc Living - med teksten "Kyss og kram og kærlighed - det er livets herlighet". En gammel sykkelkurv fra Vintage House brukes til oppbevaring av ekstra toalettpapir, mens en liten sinkbøtte rommer bark, som er en nødvendighet på slike steder. Jeg har brukt en gammel dekkebrikke (også fra Vintage House) som gardin, og bildene på veggen har jeg funnet litt her og litt der, noen på nett og noen er rett og slett gamle postkort og utklipp fra innpakningspapir og blader etc.

Utedo er ikke ønskedrømmen. Etterhvert planlegger vi påbygg av sommerhuset, med ordentlig bad. Men foreløpig har vi altså utedo. Det er faktisk slett ikke så verst, egentlig. I allefall ikke når det er sommer og man kan spesere barbent gjennom gresset for å komme seg dit.


Uten mat og drikke duger helten ikke!



Det er egentlig et mirakel at jeg har blogget i flere måneder uten å ha matblogget en eneste gang. Jeg elsker å lage mat. Jeg liker handle inn råvarer, planlegge hva de skal brukes til, jeg elsker lukten av fersk hvitløk, sitrusfrukter og krydderurter. Og jeg liker å lage ting mer eller mindre fra bunnen. Fordi det smaker bedre, fordi jeg synes det er gøy, og fordi jeg vil vite hva jeg spiser, og er ganske overbevist om at en hjemmelaget tomatsuppe er så mye bedre enn en som er laget fra pose.
Og det er faktisk ganske enkelt å lage god mat. For noen dager siden la en venn ut en link til Michael Ruhlman's notes på Facebook. Michael Ruhlman er journalist/forfatter som er blitt kokk/kokebokforfatter og han har noen herlig tanker om mat, matlaging og matvareindustrien. Matlaging er ikke vanskelig. Det er enkelt. I linken skriver han om hvor enkelt det er å steke og servere en kylling. jeg stekte en Stange-kylling på søndag, og tok bilder. Så enkelt at hvem som helst kan klare det - og så godt at man blir lykkelig. Hvem kan be om mer enn det, egentlig?
Man tager en fersk, rå kylling, en sitron, litt salt og pepper, og litt olje og smør. Så skrur man oven på ca. 180 grader, salter og peprer kyllingen godt utvendig og innvendig, deler den halve sitronen i båter og putter inn i buken (åpningen) på kyllingen.

Har man ikke sitron, kan man putte inn andre ting, epler, for eksempel. Eller ingenting. Det funker, det også.




Oljen og smøret er forresten til potetene. Jeg hadde nemlig poteter til kylllingen. Norske mandelpoteter som ble vasket, delt i to, lagt i en form med ca. 1 ss olivenolje og 1 ss smør og overdrysset med litt salt. Når kyllingen hadde stått i ovnen i ca. 30 minutter, satt jeg potetene inn sammen med kyllingen. Og så gikk jeg ut i stuen for å se sportsendingene på TV.

Etter ca. 30 minutter i ovnen sammen med kylllingen, så potetene slik ut.

Og slik så det ut når alt var ferdig. Kyllingen, som veide 1.6 kg, hadde stekt i ca. 70 minutter, og hvilt i 15. Hvile betyr rett og slet at den står oppå ovnen og hviler seg etter steking. I kjøttets hvilepause kan man dekke bord, rope inn familie, tyvsmake på tilbehør etc. Jeg laget gratinert purre søndag. det ble selvsagt også fortografert, og skal blogges i nærmeste fremtid.

På slutten av det fantastiske innlegget sitt, sier Michael Ruhlman:
(But be careful, you might find this so boring that you’ll start thinking about making stock next. Don’t. Too hard. Takes too long. You’ll have to clean the pot. I’m telling you now. Don’t risk it. Consider yourself warned. Don’t blame me if you wind up with something delicious on your hands.)
sier Ruhlman. Og det var akkurat det jeg gjorde - jeg kokte kraft av skroget til den overnevnte kyllingen, faktisk. Og tok bilder, selvsagt. Det betyr at det blir blogginnlegg av det også. Bare vent!
Ha en fin tirsdag - nå skal jeg lage pizzadeig nok til å fore fire sultne 7-åringer som skal bespises før turntrening.

søndag 10. januar 2010

Lysfat


Det er fortsatt fryktelig kaldt her vi bor. Gradestokken viste -23 i dag morges kl. 8, og det er kaldt. Vi fyrer både i ovn og i peisen, og i tillegg brenner vi selvsagt en hel masse levende lys. Dagens bilde er av et av lysfatene jeg har i stuen. Jeg arvet fatet etter en gammel tante i høst. På fatet har jeg en madonnastatuett og liten vase i fattigmannsølv, en krystalengel som også kommer fra gamletantes hus, en liten tekanne i sølv som jeg kjøpte i en antikvitetsbutikk i Silkeborg i Danmark som den nette sum av kr. 50,- i fjor sommer, to krystallysestaker og to lysestaker til juletrelys som jeg fant innerst i skapet til gamletante.

Ha en fin søndag!

lørdag 9. januar 2010

Sengeredning og nevroser...

Huset på Planen skriver i dag om å re opp senger og hvordan hun får en mye bedre dag når hun rer senger før hun forlater huset om morgenen. Jeg vet hvordan du har det! Nå er mitt hus ganske annerledes enn Huset på planen, men hangen til å re senger for derigjennom å få en fin start på dagen, den deler vi. Jeg er jo en fryktelig slurverotekopp på mange områder, men jeg liker at sengen er redd hver dag. Av bildene under kan man se at minimalisme heller ikke er trenden på soverommet i Helenes Hus. Ei heller på lillesøsters rom.









Skatter og skrot





I serien Skatter og skrot er jeg i dag kommet frem til denne grønne dukkevuggen. Jeg fant den hos stinesbutik og falt fullstendig. Da jeg kjøpte den, visste jeg ikke hva jeg skulle bruke den til, jeg hadde nemlig kjøpt en fantastisk fin dukkeseng av Stine også, og det er begrenset hvor mange sovemøbler små jenter trenger til dukkene sine. Vuggen er ganske liten, og jeg simpelten elsker den grønne fargen, så den fikk oppgaven som lysoppbevaringssted i stuen vår hjemme.
Den ar avbildet oppå spisebordet, fordi den kroken den står i til vanlig, er for mørk til at jeg får tatt bilde uten stativ.... (Snart på tide å kjøpe det stativet, tror jeg...)

torsdag 7. januar 2010

Jeg fryser!

Egentlig hadde jeg planlagt et blogginnlegg om flere av skattene mine i dag... Men før jeg gjør det, vil jeg bare si to ting:




1) JEG FRYSER!!


2) Jeg gleder meg veldig, veldig, veldig til sommeren!

Disse bildene er fra sommerhuset. Kjolene på snoren tilhører Lillesøster og undertegnede. Vi hadde vært på utflukt til nærmeste by for å spise is - også klarte jeg - den store av oss, å søle is på de fine hvite kjolene vi hadde på. Takk og lov for Biotex og gammeldags vaskebrett. Blomsterbildet er tatt kl. 22.30 den 20. juni 2007. Jeg lengter litt etter lange, lyse kvelder og litt varmere vær.


onsdag 6. januar 2010

Exit jul - velkommen 2010!


Det er 13. juledag i dag, og julen er på vei ut av huset. Litt deilig å bli kvitt juletreet, og litt vemodig at tiden går så fort! Nå er vi i gang med et nytt år, og snart begynner jeg i ny jobb. Veldig spennende og ørlite grann skummelt.

Dagens bilder er rett og slett av all julepynten som har fått helt midlertidig opphold på spisebordet. Jeg synes det var på sin plass med noen bilder av englene her i huset, før de blir ryddet bort for denne gang.

Det er så fryktelig kaldt her nå at jeg utsetter henting av esker og sekker til oppbevaring av all julepynten så lenge som mulig. De ligger nemlig i kjelleren, og det er kaldt der nede.








tirsdag 5. januar 2010

Godt nytt år!


Jeg har hatt juleferie på fjellet i kulden. Både bildet ved siden av her, og bildet i bloggtittelen er tatt en vakker vinterdag ved Trysilelven i -22 grader. Fy fillern, så kald! Men det er utrolig vakkert ute når det er så kaldt, da. Det gjelder bare å kle seg godt, så er det bare å begi seg ut og nyte det vakre lyset.
Jeg fikk forresten ikke kamerastativ til jul. men jeg fikk mye annet fint. Og jeg tror jammen jeg skal investere i et kamerastativ nå i januar. Jeg har tatt mange interiørbilder til denne bloggen de siste månedene, og blitz er ikke noe alternativ, ergo må jeg ha stativ. Jeg gleder meg til å blogge videre!