søndag 29. august 2010

Sommerens store prosjekt - resultat

Sommerens store prosjekt har vært å olje soveromsgulvet i sommerhuset. Her er før-bildene. Og idag er jag altså kommet tilbake fra sommerhuset med overføringskabel til kameraet mitt. (Og sekker med sengetøy og tepper og potter og urter og lykter og en masse annet - vi har begynt å stenge for sesongen.)

Det var mye mer slitsomt å olje gulv enn å male gulv. Både fordi oljen  først skal legges på, for så å ligge noen minutter før den skal gnis godt inn i treverket. Slitsomt fordi dette skal være jevnt - og slitsomt fordi gulvet er gammelt og hardt og  det var vanskelig å få fordelt oljen jevnt utover. Nå valgte jeg jo å olje nettop fordi jeg ville bevare trestrukturen, og dermed også både sprekker og fargeforskjeller som var i gulvet. Men slitsomt var det lell.  Og dessuten tok det fryktelig lang tid før oljen tørket. På tross av at jeg la på mye mindre olje enn det som var anbefalt, så var oljen klissete  adskillig lenger enn de 12 timene som skulle gå før den var overflatetørr.

Men nå har den fått tørke i flere uker - og jeg er fornøyd med resultatet. Nå det var på det verste i sommer - med møblene stablet i en del av rommet mens vi fortvilet ventet på at det skulle tørke i dan andre delen, sa jeg til kjæresten min at hvis det ble for ille, fikk vi helle male. men det kommer vi ikke til å gjøre nå. Vi er fornøyd.

søndag 22. august 2010

Glemsk blogger og gamle tekstiler

Jeg er ferdig med å olje gulv - og oljen tørket faktisk også etter bare ca. en uke. (!) Men jeg har glemt overføringskabelen til kameraet i sommerhuset - ergo blir det ingen bilder av gulvet før etter neste helg.
Imidlertid vil jeg benytte anledningen til å gi lyd fra meg, og til å vise frem et vakkert gammelt putetrekk jeg har kjøpt fra Franktike. Jeg liker eBay! Putetrekket er til en langpute. Jeg vet ikke enda om jeg skal kjøpe en langpute, eller rett og slett dele trekket i to slik at jeg får to putetrekk ut av den.  Jeg synes broderiene er utrolig vakre i hvert fall.  Putetrekket ligger oppå en av de fine quiltene jeg også har kjøpt på eBay.